فصلنامه مدیریت شهری و مهندسی محیط زیست

راهنمای نویسندگان

 ارسال مقاله

از کلیه محققان درخواست می‌شود تا ضمن رعایت دقیق مفاد شیوه‌نامه نگارش‏، مقالات خود را در قالب یک نسخه فایل مایکروسافت Word از طریق وبسایت نشریه به نشانی http//jumee.kgut.ac.ir ارسال نمایند. لازم به ذکر است که فصلنامه علمی مدیریت شهری و مهندسی محیط زیست به زبان فارسی (به همراه چکیده انگلیسی) به چاپ خواهد رساند.

مقالات ارسال‌شده نباید پیشتر در نشریات دیگر به چاپ رسیده باشند و یا همزمان برای داوری به نشریات دیگر ارسال شده باشند و همچنین مسئولیت صحت مطالب ذکر شده در مقالات نیز بر عهده نویسندگان آن‌ها خواهد بود. از کلیه پژوهشگران، اساتید گرانقدر دانشگاه‌ها، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و مهندسان شاغل در صنعت درخواست می‌گردد که مقالات علمی پژوهشی اصیل و دقیق خود را به زبان فارسی برای این مجله ارسال نمایند.

داوری مقاله

کلیه مقالات توسط داورهای صاحب‌نام ارزیابی می‌شوند و هر چه سرعت پاسخگویی نویسندگان به اصلاح‌های درخواستی داورها سریع‌تر باشد، زمان تعیین وضعیت مقالات نیز کوتاه‌تر خواهد بود. همچنین لازم است تا کلیه اصلاح‌های انجام‌شده در مقاله با رنگی زرد برجسته‌سازی (Highlight) شود تا داورها به راحتی قادر به داوری مقاله اصلاح‌شده، در کوتاه‌ترین زمان ممکن باشند. لازم به ذکر است که نوع داوری نشریه "Single Blind Peer Review" است و نظرات داوران در داوری مقالات کاملاً محرمانه تلقی شده و نویسندگان پرسش‌ها و درخواست‌های داوران را به صورت ناشناس با نام "داور 1" و "داور 2" و ...  ملاحظه خواهند نمود.

شکل کلی مقاله

اندازه صفحات باید برابر با A4 در نظر گرفته شوند و فاصله از لبه‌های بالا، پایین، چپ و راست صفحات به ترتیب برابر با 3، 5/2، 2 و 2 سانتی‌متر انتخاب شود. متن مقاله باید به صورت تک‌ستونی تهیه شود.

متن اصلی مقاله

متن مقاله باید در قالب یک نسخه فایل مایکروسافت ورد در حداقل هفت صفحه کامل (بدون احتساب چکیده مبسوط انگلیسی) و حداکثر بیست و پنج صفحه نوشته شود.

با توجه به احتمال وجود تفاوت میان نسخه نرم‌افزار آفیس مورد استفاده داوران گرامی با نویسندگان محترم، به‌منظور جلوگیری از هرگونه به‌هم‌ریختگی مقاله و تضییع حقوق نویسندگان، لازم است تمامی نیمفاصلههای متن با استفاده از دستور استاندارد ctrl+shift+2 یا با استفاده از برنامه ویراستیار یا پاکنویس (به صورت رایگان قابل دانلود و نصب افزونه در نرم افزار ورد) ایجاد شوند. شایان ذکر است که رعایت این استاندارد سبب تسریع فرآیند ویراستاری و صفحه‌آرایی نیز خواهد شد.

در مقالات فارسی، از نماد / برای نمایش ممیز استفاده شود، استفاده از نمادهایی مانند نقطه، کاما و موارد دیگر مجاز نمی‌باشد.

هر مقاله باید شامل بخش‌های اصلی زیر باشد:

  • عنوان
  • مشخصات نویسندگان
  • چکیده
  • کلمات کلیدی
  • مقدمه
  • مواد و روش ها
  • بحث و نتایج
  • نتیجه گیری
  • قدردانی (اختیاری)
  • منابع
  • چکیده انگلیسی

در ادامه به اختصار توضحاتی ارائه شده است:

عنوان

عنوان مقاله باید حداکثر شامل 15 کلمه باشد و تمامی ویژگی‌های تحقیق انجام‌شده را نیز مشخص ‌کند. در عنوان مقاله باید از ذکر کلمات اختصاری اجتناب شود.

نام نویسندگان

نام نویسندگان باید در یک سطر و بعد از عنوان مقاله آورده شود. همچنین نویسندگان باید فرد عهده‌دار مکاتبات را با قرار دادن علامت ستاره (٭) در بالای اسم او در لیست نام نویسندگان مشخص کنند. لازم است نویسنده مسئول مکاتبات از اعضای هیات علمی دانشگاه‌های کشور باشد. درحالیکه مقالاتی که از سوی نهادهای صنعتی ارسال می‌گردند، انجام چنین شرطی لازم نیست.

مشخصات نویسندگان

مشخصات نویسندگان شامل مرتبه علمی، نام دانشکده، نام دانشگاه، نام شهر، نام کشور، پست الکترونیک و شماره تلفن/دورنگار است. این مشخصات باید برای هر نویسنده در یک سطر نوشته شده و با ذکر شماره به نویسنده مربوطه ارجاع داده شود.

چکیده فارسی

چکیده باید به صورت یک پاراگراف شامل 150 تا 250 کلمه، موضوع و نتایج پژوهش انجام‌گرفته را بطور صریح بیان کند، به بیان دیگر، باید اهمیت موضوع، لزوم انجام تحقیق و خلاصه‌ای از نحوه انجام آن و همچنین نتایج شاخص به‌دست‌آمده در چکیده طرح شود. در نگارش چکیده باید از بیان جزئیات، جدول، شکل، رابطه ریاضی و حتی‌الامکان ارجاع خودداری نمود.

کلمات کلیدی فارسی

تعداد کلمات کلیدی ارائه‌شده در انتهای چکیده باید پنج کلمه یا عبارت باشد.

چکیده انگلیسی

در هنگام ارسال مقاله فارسی به فصلنامه علمی مدیریت شهری و مهندسی محیط زیست، لازم است که چکیده یک صفحه‌ای انگلیسی که ترجمه چکیده فارسی است، در انتهای مقاله قرار گیرد.

کلمات کلیدی انگلیسی

در این بخش، برگردان انگلیسی کلمات کلیدی فارسی باید نوشته شود.

مقدمه

در این بخش، ابتدا باید کلیات موضوع مورد بحث بیان شود و سپس خلاصه‌ای از تاریخچه موضوع و مطالعات انجام‌شده همراه با ویژگی‌های آنها (به نحوی که اهمیت انجام کار برای خواننده روشن شود)، توضیح داده شود. در ادامه، نوآوری و مشارکت پژوهش انجام‌شده در مرزهای دانش و فناوری برای رفع مشکلات و کاستی‌ها، گشودن گره‌ها و یا حرکت به سمت یافته‌های نوین توضیح داده شود.

الگوسازی نظری یا تجربی

مطالب اصلی بیان‌شده در این بخش باید شامل تعریف طرح مسئله، مفاهیم مورد نیاز، روش‌های الگوسازی نظری یا تجربی و راه حل‌های ارائه‌شده باشد. در صورت استفاده از شکل‌ها، جدول‌ها و رابطه‌های ریاضی به‌کاررفته در مقاله، باید در متن مقاله به آن‌ها ارجاع داده شود.

نتایج و بحث

مهمترین بخش یک مقاله علمی پژوهشی، ارائه روان نتایج به‌دست‌آمده خواهد بود. بنابراین باید به روشنی نشان داده شود که الگوی توسعه‌یافته، نتایج درستی را به لحاظ کمی و کیفی ارائه داده است. همچنین در ادامه لازم است تا در ارتباط با رفتار تمامی نتایج در شکل‌ها و جدول‌های مختلف بطور کامل بحث شود تا خواننده نسبت به درستی کار انجام‌شده، اطمینان کافی حاصل نماید.

نتیجهگیری

در این بخش، باید نکات مهم بطور خلاصه مرور شوند، به نحوی که خواننده به نتایج اصلی کار براحتی آگاه شود. در این بخش می‌توان به کاربردهای تحقیق انجام‌شده اشاره کرد و نکات مبهم و قابل بررسی جدید را مطرح نمود و یا گسترش موضوع بحث را به زمینه‌های دیگر پیشنهاد داد.

تشکر و قدردانی (در صورت لزوم)

در این قسمت نویسندگان می‌توانند در صورت لزوم مراتب تشکر و قدردانی خود را از حامیان تحقیق که به صورت غیرمستقیم در پیشبرد آن نقش داشته‌اند، بیان کنند.

فهرست علائم

محل قرارگیری این بخش قبل از مراجع است و باید در ابتدا علائم انگلیسی و سپس علائم یونانی به ترتیب حروف الفبا بیان شوند.

منابع و مراجع

مراجع می‌تواند شامل کتاب‌ها، مقالات مجلات علمی، اختراع‌های ثبت‌شده، مقالات کنفرانس‌ها، پایان‌نامه‌ها، گزارش‌های فنی، کارگاه‌های آموزشی، وب‌سایت‌های معتبر و دیگر منابع قابل استناد بوده و از ارجاع به گزارش‌های منتشرنشده، مقالات پذیرفته‌نشده و دیگر منابع غیرقابل استناد باید خودداری نمود.

لیست مراجع باید به ترتیب استفاده در متن مقاله تهیه و در انتهای مقاله آورده شود.

لازم به ذکر است که باید به تمامی مراجع در متن مقاله ارجاع داده شده و برای ارجاع به مراجع نیز تنها از شماره آن‌ها در لیست مراجع و در داخل دو پرانتز استفاده شود.

شیوه ارجاع دهی باید به شماره عددی در متن مقاله در داخل [ ] مشخص شود. در فهرست منابع، منابع به زبان انگلیسی و فارسی به ترتیب شماره گذاری داخل متن نگارش می شوند.

رفرنس نویسی به روش Numbered در مورد مجلات شامل موارد زیر می‌شود:

  • نام نویسنده یا نویسندگان
  • تاریخ انتشار مقاله
  • نام مقاله
  • نام مجله با فونت خمیده یا همان
  • Volume مجله
  • Issue مجله
  • حدود صفحات مجله
  • DOI

رفرنس نویسی به روش Numbered در مورد کتاب‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • نام نویسنده یا نویسندگان
  • تاریخ چاپ کتاب
  • عنوان کتاب
  • محل چاپ کتاب
  • ناشر

نمونه هایی از رفرنس دهی منابع در داخل متن بر اساس تعداد منبع در ادامه ارائه شده است:

پسماندهای جامد شهری یکی از منابع بالقوه و در دسترس زیست‌توده برای تولید انرژی تجدید پذیر است که در سال‌های اخیر موردتوجه بسیاری از جوامع قرارگرفته است ]1[.

پسماندهای جامد شهری یکی از منابع بالقوه و در دسترس زیست‌توده برای تولید انرژی تجدید پذیر است که در سال‌های اخیر موردتوجه بسیاری از جوامع قرارگرفته است ]1 و 2[.

پسماندهای جامد شهری یکی از منابع بالقوه و در دسترس زیست‌توده برای تولید انرژی تجدید پذیر است که در سال‌های اخیر موردتوجه بسیاری از جوامع قرارگرفته است ]1-3[.

ترجیحا از برنامه Endnote جهت رفرنس دهی (فرمت Numbered) استفاده شود. همچنین میتوان از استایل اندنوت قرارگرفته در سامانه نشریه برای وارد نمودن مراجع در مقاله استفاده نمایند. برای استفاده از این استایل، ابتدا آن را از انتهای همین صفحه دریافت و در محیط نرم‌افزار اندنوت باز نموده و سپس آن را با نام دلخواه خود “Save as”  کنید. سپس می‌توانید در پنجره استایل‌های نرم‌افزار اندنوت، استایل نشریه را بیابید.

فرمت نگارش منابع بر اساس استاندارد Numbered  باشد. دو نمونه فرمت نگارش منبع (مقاله) در ادامه ارائه شده است:

  1. Vahidi, H., Hoveidi, H. and Kazemzadeh Khoie, J., Challenges and Opportunities of Industrial Ecology Development in Iran. International Journal of Environmental Research, 2016. 10(2): p. 217-226. DOI: 10.22059/IJER.2016.57716
  2. Parlikar, U., et al. Evaluation of Use of SRF as AFR in Cement Kiln. in Waste Management and Resource Efficiency: Proceedings of 6th IconSWM 2016. 2019. Springer. DOI: 10.1007/978-981-10-7290-1_61
  3. Rotter, S., Incineration: RDF and SRF–solid fuels from waste. Solid Waste Technology & Management, Volume 1 & 2, 2010: p. 486-501. https://doi.org/10.1002/9780470666883.ch32

 

  1. وحیدی، ح.، هویدی، ح. و کاظم زاده خویی، ج.، فرصت ها و چالش های توسعه اکولوژی صنعتی در ایران، محله بین المللی تحقیقات محیط زیست، 2016، 10(2)، صفحه 217-226. (DOI: 10.22059/IJER.2016.57716)

 

شکلها

طرحواره‌ها، نمودارها و شکل‌های بکاررفته همگی باید با عنوان «شکل» نامگذاری شوند و به صورت وسط‌چین در مقاله قرار بگیرند. شکل‌های موجود در مقالات ارسالی باید دارای کیفیتی مناسب باشند. بعد از مرحله داوری و پذیرش مقاله نیز لازم است تا شکل‌ها با وضوحی حداقل برابر با 300 پیکسل در اینچ و در قالب JPEG یا TIFF و همچنین فایل اکسل نمودارها به صورت جداگانه ارسال شوند. خواهشمند است قلم تمامی شکل‌ها Times New Roman باشد. تا حد امکان محورهای شکل‌ها، راهنمای شکل و اعداد درون آنها باید به فارسی نگاشته شوند. شایان ذکر است که هماهنگی نمودارها از نظر نوع و شماره قلم سبب زیبایی بیشتر مقاله خواهد شد. همچنین شکل‌ها باید به صورت یکپارچه در متن مقاله قرار گیرد و از افزودن تکست‌باکس و موارد دیگر به صورت جداگانه به شکل خودداری نمایید چرا که دچار به‌هم‌ریختگی خواهد شد.

محل قرار گیری caption در زیر شکل است.

جدولها

نوشته‌های داخل جدول باید به فارسی و به صورت وسط‌چین نوشته شود و در صورت استفاده از پاورقی در جدول‌ها، باید محل قرارگیری آن‌ها در زیر همان جدول باشد. لازم به ذکر است که جدول‌ها نباید به صورت عکس ارائه شوند.

محل قرار گیری caption در بالای جدول است.

رابطههای ریاضی

ابزار مت‌تایپ برای نوشتن رابطه‌های ریاضی از کارایی بسیار بالایی برخوردار است و تمامی رابطه‌های بکارفته در مقاله باید با استفاده از این ابزار نوشته شوند. به‌دلیل به‌هم‌ریختگی برخی معادلات تولید‌شده به‌وسیله ابزار معادله آفیس و ایجاد اختلال در فرآیند داوری، تنها ابزار مجاز برای نگارش روابط، مت‌تایپ می‌باشد.

همچنین، میتوان از ابزار Microsoft equation 3 که به صورت پیش فرض در نرم افزار word وجود دارد استفاده نمود.

شایان ذکر است که توضیحات تمامی متغیرها، مؤلفه‌ها و نمادهای جدید بکاررفته در رابطه‌ها (در صورتی که پیش از آن توضیح داده نشده باشند)، باید بدون فاصله و بعد از نوشتن رابطه بیان شوند. تمامی اعداد موجود در روابط باید انگلیسی باشند.

توجه: برای نگارش اعداد اعشاری از علامت "." به جای "/" استفاده شود. برای مثال 3.25 صحیح و 25/3 اشتباه است.

سیستم واحدها

سیستم واحد قابل قبول، سیستم بین‌المللی (متریک) است و در مواقع ضروری، می‌توان معادل آن در سیستم واحد دیگر در داخل پرانتز بکار برد.

 

 

دریافت فایل راهنمای نویسندگان

دریافت فرم تعهد نویسندگان

دریافت فرم تعرض منافع نویسندگان

Endnote Style (Numbered)